Din karriär. Vår utveckling.

Som utvecklare hos oss får du många och varierade möjligheter. Du kan jobba med hela stacken, med den senaste tekniken och testa både dina egna och teknikens gränser.

Möjligheternas resa

Vi är ett företag på väg. Du kan följa med oss på vår resa samtidigt som du gör din egen. Med vår EcoPilot minskas utsläppen från världens största fartyg med 5–7%. Du kan hjälpa oss göra den siffran ännu högre.

Resan som väntar på dig

Qtagg är ett litet, men väletablerat företag som nu är redo att växa. Vi har vår huvudsakliga verksamhet i Västerås, men många av våra medarbetare besöker kunder i hela världen. Qtagg är den lokala arbetsgivaren med den globala arbetsplatsen.

Vi har redan några av de största rederierna som kunder och en lösning som ger dokumenterade resultat. Hos oss står tekniken och vad vi kan göra med den i fokus. Vår ambition är att göra världens fartygsflottor mer energieffektiva för att spara bränsle och minska utsläppen av växthusgaser. 

Hos oss kan du utvecklas som utvecklare samtidigt som du på ett konkret sätt bidrar till att minska klimathotet.

EcoPilot – automatiserad eco-driving i jätteskala

Vår viktigaste framtidsprodukt är EcoPilot som använder realtids väderdata och information om havsströmmar, havsdjup och specifika fartygsdata för att räkna fram den rutt och framdrivning som ger lägst bränsleförbrukning på stora fartyg. Systemet reglerar kontinuerligt kraften från motorerna och propellervinkeln för att minimera bränsleförbrukningen men ändå garantera att fartyget kommer fram på utsatt tid.

Vi får alltså fartyg på tusentals ton att ta sig fram på världshaven på ett mer effektivt sätt, dag efter dag, genom att använda machine learning, big data och hårdvarunära lösningar som är kopplade rakt upp i molnet.

Jobba hos oss

Ditt första fasta jobb efter examen behöver inte innebära begränsade arbetsuppgifter eller en lång rad rutinuppgifter i en lite äldre utvecklingsmiljö. Hos oss kan du jobba med hela stacken, i en modern utvecklingsmiljö och med den senaste tekniken. Om du vill kan du jobba från backend till frontend, från inbäddat och hårdvarunära ända upp till molnet och ut till användargränssnittet.

Lämpliga utbildning om du vill jobba hos är till exempel Datavetenskapligt program eller Civilingenjörsprogram i robotik.

Vi som kommer att bli dina arbetskamrater är ingenjörer med olika spetskompetenser inom programmering, mekanik, elektronik och projektledning. 

Vanliga jobb hos oss

Systemutvecklare

Som mjukvaruutvecklare på Qtagg är du delaktig genom hela livscykeln våra produkter går igenom, från den stund vi resonerar kring vilka värden vi kan skapa, till utveckling och test, till förvaltning och support av den installerade basen. Utöver de vanliga uppgifterna som rör utveckling av mjukvara såsom design, kodning och testning innebär det att du följer med ut på fartyg, jobbar med att felsöka via fjärruppkoppling och att analysera information för att hitta ännu bättre sätt att optimera framdriften.

Embedded-utvecklare

Ett jobb för dig som vill röra dig i gränslandet mellan hårdvara och mjukvara. Du designar egna kretskort, eller så har du ett tätt samarbete med våra elektronik-designers. Att vara händig med oscilloskopet är lika viktigt som att läsa elscheman flytande och att ha koll på dina interrupt-prioriteter. Från kravställning till design, verifiering och installation är du med och skapar lösningar för kritiska styrsystem i krävande miljöer.

UX-designer

Är du en utvecklare med en UX/interaktionsdesign-profil? Vill du driva på och förbättra vår användarupplevelse? Du kommer att vara den röda tråden från insamling av feedback från användare, till ändringsförslag, implementering och installation. Vi jobbar med både webbteknik och .NET/XAML för våra användarinterface.

Exjobb

Vi har en lista på projekt som är lämpliga för dig som ännu inte gjort ditt ex-jobb. Möjligheterna till sommarjobb är också goda för rätt person.

Hit skickar du din ansökan

Skicka CV och personligt brev till careers@qtagg.com. Vi kommer att nyanställa kontinuerligt under det kommande året, men vill gärna träffa de bästa kandidaterna redan nu.

 

Är du intresserad av exjobb hos oss, mejlar du i stället exjobb@qtagg.com.

 

Välkommen med din ansökan!